hey, welcome yaw!

---------------------- HI, WELCOME YAWW! HI, WELCOME YAWW! ---------------------

Thursday, March 31

confuse =,=

gila betul, don't know where's the people who always make noise at fb wall tuh!
kentang kot. sunyi gilaaa. hari kerja pukul 5-11.
haduii, dh penat kemas2 apa semua, melantak pun dh, blur kejap.



=,=



okay, along, abg ady pergi hantar ibu n dani balik perak lh.
so, mmg alone jugak lh kn. hahahaa. entah (?)
sumpah busan. so, rasa mcm nk update psl further study kot.



okay, first of all, nk ckp psl carnival jom masuk u tu.
okay, aku tau bukan aku sorg je yg pergi, tp ramai pulak yg tanya kt aku je.
hihii, wehh, igt aku focus sgt ke huh?
punya lh crowded dlm tu nk suruh aku focus. sorry to say lh. 



(1)
haduii, aku pergi hari sabtu, but hari ahad pun ada jugak kn.
masa tu, stop for a while lh dekat station kolej risda.
erm, tgk nama pun dh tau, macam focus dekat pertanian kn study ni.



wait, before that, semua station yg aku stop, aku mesti tanya law course dulu.
then, baru lh account. so, kolej risda ni x ada law tp ada acc.
aku mmg x payah ckp lh psl pertanian n so on semua tu.
*sorry, not intereseted. hahahaaa.



tp kolej risda ni mcm desperate sikit nk tarik student.
org tu tanya bwk copy result and ic x? hahaa, 
*sorry, degil cakp ibu yg suruh bawak awl2 semua tu.
kan dh telan air liur je tu. then, dia suruh dtg ahad je.
bawak semua tu, and dorg akan bagi surat offer terus.
=,= pehh, terbaik.
tapi, aku x dtg ahad tu, so, dh miss and say bye bye. :)



(2)
aku check nama and rsult aku utk tgk qualify or x if nak further kt uitm.
haa, ambik kau. ni lh rsult nyaaa. muahahahaa. ;D




*click on the picture for the largement.

alhamdulillah.
hahaa, tp mcm lawak sbb semua course in science x layak!
mmg lh ngekk, dh semua science subjects aku worst gilaa(!)
erm, but i hope so lh buleh further in law. erm, so do acc. :)



(3)
okay, upu dh settle fulfill. alhamdulillah.
thank God. and thanks jugak kat semua yg dh tolong.
ye lh, aku dok tanya sana sini nk isi benda tu.



setelah gila gila stress nk isi benda tu.
line busy lh, stuck lh, mcm bagus semuaa (!)
at last, settle lh jugak.
hahaa, gelabah je kau wehh, 
x psl2 kena marah dgn fie. haduiii,
*awk igt awk sorg je ke nk masuk u, cik kak???
pehhh, ayt dia. sentap kottttt. :(
tp mmg pn lh. aku yg gelabah x tentu psl.
chill sudahhh. haishhh. =='



okay, first choice aku mesti lh foundation law dekat uitm.
insyallh. erm, then, account. between two je lh.
opss, because of kena fulfill 8. *tp 4 je compulsary,


aku pun selit jugak lh TESL. erm, entah. last minute baru mcm interested.
haa, ambik kau, ak ada jugak choose unisza kot.
nunnn, kt terengganu kot! bila bg tau fie,
dia buat muka cacat. jauh gaban kot. hahaaa.
x pe lh, try je kn :)



(4)
masa aku cuti one week dekat rumah tu,
tiba2 ada calling utk aku,
dh lh guna fon rumah, gila suspicious kot.
rupa nya, YPC or stand for yayasan pendidikan cheras.



*mcm ni lh lebih kurang dialog kitorg.
ypc : hello, boleh bercakap dgn emilia?
ehh, mula2 adik aku, ika si gedik tu yg angkat.
then, hold on lh kejap smpai dekat aku kn.
*wehh, ni pun aku nk kasi tau ke (?!)
sambung2....
aku : yes, emilia's speaking.
ypc : okay, sy dr ypc, nk comfirm kn address awk.
aku : kasi tau je lh full address.
ypc : actually kami nk send offer letter utk schollarship.
aku : ohh, okay2. anything else?
ypc : erm, itu sahaja lh uk setakat ini. thank you.



wehh, nampak aku mcm arrogant gila kn? kn? kn?
hahaa, bukan apa, kena lh professional babe! nk advance kn?
hahaa, bapak lh kerek gila kau hoiiii.. ngehh3. +,+



weii. nk tau ypc tu dekat gila ng fie dohh,
hahaa, kau ni kn mmg nk menggatal, bukan nk study ngokk!
hahaa, sempat lg pulak. tp fie ckp kn,
mcm nonsense je benda tu.
haippp, x baik lh. apa2 pun depends kt rezeki masing, okay?
chill and cool :)



(5)
hahh, ni nk share, mlm tadi around 10 mcm tu,
dpt call dari handphone contact number. celcom pulak.
okay, conclusion : from upm. *universiti putra malaysia.
hehee, nk selit, en, jiran rumah depan aku tu study dekat u ni.



*dialognya berbunyi.....
makhluk itu : hello, emilia's speaking?
*suara macho habis dohhhh. auwwww(!)
aku : yes, i am. who's there? *control2.
makhluk itu : okay, hari tu ada apply upm kn?
aku : haa, ada2. *pd hal, x igt pun kot. =,=
makhluk itu : err, apply course apa ye?
aku : ohh, account or law. either two lh. 
makhluk itu : sorry ye, course tu x dpt lh, kalau automotif buleh x?
aku : haaaa? what theeeee?
makhluk itu : engineering.
aku : hahahahaaa. *hanya mampu gelak dan gelak.
makhluk itu : boleh ke?
aku : aduii, rasanya mcm x je lh sbb result sy.... hihii..
makhluk itu : ohh, x pe lh. x minat ye? okay, nnt sy call balik.



wehh, swear aku mcm blank sekejap. herghhh.
betul ke huh? aduyaiii, weird kot. seriously, damn weird.
x kn lh senang je org tu tanya aku nk further study dlm engineering ke x.
pd hal belambak lagi student after spm yg qualify kot. 
besides, background org tu mcm bising2 dekat rumah.
plus call mlm2 pulak and guna celcom number.
why didn't he just call me at office hour?
haishhh =,= (!)



(6)
hahhh, aku ada jugak send email dekat uniten.
ni atas saranan iradatul afifah lh.
sebab dia ckp benda ni under mara jugak.
at first, aku blur lh jugak.
huh? apa benda lh ira mencarut kt aku ni.
hahahaa, tp aku buat jugak lh.
all the details aku send sekali lh.
ambk acc course kot.
thanks wehh, ira. :)


haduii, sekarang ni dh gila confuse kot.
tp fie ckp sometime betul jugak benda tu.
org tu bwk details dekat somewhere else,
then, check out terus. *fie lh ckp kn.
aku ye kn je lh kot. x tau apa2.



hahaa, semua benda aku cakap n tanya kt fie dulu.
heyy, no wonder lh. dia dh ada experience pulak.
well, org tua tua lh kata kn. hakhakhak. *opssss(?)



okay, skrg ni aku just boleh hope n pray for the best je lh.
insylh, everything'll be alright. aminnn. 



sekian. :)